Veganiški restoranai sparčiai populiarėja, tačiau gyvenimas jų savininkams tikrai ne rožėmis klotas – mažai klientų, brangūs produktai, sudėtinga susitarti su tiekėjais. Tokios ir panašios problemos laukia kone kiekvieno, nusprendusio atidaryti maitinimo įstaigą žaliavalgiams.

    Prieš kelias dienas veganų restorano „Ėskžolegrybas“ savininkė Jolanta Paršelienė patyrė šoką, kuomet sutartą valandą vietoj ryžių trapučių siuntos į jos kiemą įvažiavo maždaug 300 kg sverianti kiaulė. 

    Kaip įtariama, tokią kiaulę pakišti galėjo aršiai nusiteikę mėsos tiekėjai, kurių protestas prieš žalią mitybą pradeda įgauti vis labiau ekstremalias formas.

    „Ir aš esu kartą Jolantai savo dešrą įbrukęs“, –  mįsligai šypsojosi mėsininkas Antanas Bazilikauskas. Pašnekovas tikino nepaliekantis nepatenkintų klientų, nes esą jo dešra – pati geriausia visame rajone.

    „Tikra kiaulystė, ką man dabar su ja daryti? Juk ji dar gyva, net suvalgyti negaliu! Aš šiaip valgau mėsą, jeigu to nežinau, galėjo bent sumaišyti tą kiaulę su soja“, – skundėsi moteris.

    Paklaustas apie šį incidentą, mėsininkas Antanas savo kaltę kategoriškai neigė: „Aš čia tikrai nekaltas. Ji viską išsigalvoja, turbūt vėl padaugino humuso. Beje, iš mano tvarto paspruko kiaulė. Gal matėte kur bėgiojančią?“

    Kiaulė šiuo klausimu nė nekriuktelėjo.

    O ką manote jūs? Ar valgytumėte mėgintuvėlyje užaugintos mėsos burgerį?

     

    PasidalinkShare on Facebook